Store historier i små bidder * Smartphonography
smartphonography, smartphone, video, recording, lav mic, interview, documentation, video documentation
15910
post-template-default,single,single-post,postid-15910,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Store historier i små bidder

Store historier i små bidder

Din næste TV serie er designet til mobilen af smartphone-only streamning tjenesten Quibi. Er det en gyser kan den først ses, når det er blevet mørkt.

En ny type korte videohistorier designet til dine mellemrum i hverdagen er kommet på markedet i april 2020. Qiubi er navnet på både virksomheden, appen og den nye måde at fortælle historier på. Quibi er en forkortelse af quick bites big stories. Historierne er på ti minutter eller derunder og designet til pauser i en travl hverdag.

Turnstyle

Turnstyle – et nyt content format
Quibi, der udelukkende producerer video til mobilen, har udviklet et nyt videoformat,Turnstyle. Turnstyle betyder at videoen fungerer både horisontalt og vertikalt, det såkaldte 16:9 og 9:16 format. Det betyder, at du kan vende din mobil, den vej, du ønsker og stadig have et godt billede. En anden måde quibi anvender Turnstyle på, er ved at have to billedspor. Man følger hovedpersonen, når man holder telefonen lodret. Vender man den vandret, ser man det, hovedpersonen ser. Læs mere på mediet Middleclass, hvor billedet ovenfor er hentet fra.

NBC quibi

Tre programtyper – tre timer
I starten sendte Quibi tre typer af programmer: Serier, talkshows og nyheder. Quibi vil gerne være mobilens netflix og har serier med kendte som Jennifer Lopez og Kristen Bell. Der er kendte studieværter og nyhedsmediet NBC har fire daglige udsendelser: “Morning Report” med et nyhedsoverblik, “Evening Report hvor man går i dybden med få historier,” “Saturday Report”, der dykker ned i personhistorier og “Sunday Report” der tager et emne op. Alle udsendelser varer mellem 5 og 8 minutter. I alt har Quibi dagligt tre timers indhold. Efterhånden er flere programtyper kommet til, i skrivende stund (juni 2020) er der 13.


Spielbergs After Dark
Når Qiubi producerer video udnyttes andre funktioner i det mobile device, fx. at en telefon registrerer, hvornår det bliver mørkt. Steven Spielberg har skrevet og instrueret serien Spielbergs After Dark, en gyser, som kun kan ses i mørke. Gå selv på opdagelse i Quibi, du har 14 dages gratis prøvetid.
Se mere indhold på Quibi

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.