Awesome apps - apps til video på smartphones * Smartphonography
Video på smartphone er stadig på vej til at vise sit værd. Godt hjulpet af apps, der øger kvaliteten af både optagelser og redigering på telefonen.  
Video, smartphone, apps, kvalitet, redigering
15369
post-template-default,single,single-post,postid-15369,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Awesome apps – apps til video på smartphones

Awesome apps – apps til video på smartphones

Video på smartphone er stadig på vej til at vise sit værd. Godt hjulpet af apps, der øger kvaliteten af både optagelser og redigering på telefonen.  

Gummiskoene grubler over, hvor de skal placere sig, mens hænderne afprøvende tipper telefonen. Lyset falder, hvor det falder, og jeg prøver behændigt at placere mig der, hvor min optagelse får det bedste lys. Smartphonevideo er sådan lidt dogmeagtigt og dejligt udfordrende. Det er mig, der må tilpasse mig den virkelighed, jeg laver historier om. Bliver lyset for udfordrende, er der hjælp at hente i en app. Her et kig på fire fantastiske apps.

I Filmic Pro kan du styre hvidbalancen og låse blænde og fokus fast to forskellige steder i billedet. Filmic Pro har mange flere funktioner. Den bedste begynderguide til FilmicPro fandt jeg her:

 

Filmic Pro app

MoviePro er en ”awesome” app for smartphone filmnørder. Her kan du optage film i 3K, en opløsning, der er højere end fuld HD. Du kan indstille fokus, ISO og eksponering, samt monitorere og indstille lydniveauet. Der er mulighed for at lave billedstabilisering i en grad, så det ligner glidende optagelser med et steadicam.

 

MoviePro app

Af og til får mine gummisko stillet sig det forkerte sted, eller mine hænder får ikke tippet telefonen rigtigt, så mit billede er mørkt. Alt kan reddes i klipningen, er en velkendt vending, og det gælder efterhånden også for smartphone video. Har jeg et klip, der er uskarpt eller for mørkt, så ryger det lige forbi VideoGrade.

Videograde er en af mine favorit apps. Her kan du lysne dit billede, gøre det skarpere, blødere, ændre på farverne og meget mere. Den her tutorial er ultrakort, men viser alligevel ret godt hvilke muligheder, der er i denne app.

 

VideoGrade app

Mulighederne er mange, og det er sjovt at lege med sine videoer i VideoGrade. VideoGrade ikke bare redder mine videoer, den gør også gode videoer bedre. Her er et eksempel på en video, jeg har arbejdet med i VideoGrade

 

I den tid jeg har været på farten og klippet i iMovie, har jeg savnet at kunne ændre skrifttype og farve. En lys baggrund med en hvid tekst er ikke fedt.
Gravie TEXT er en app, der giver dig mulighed for at tilføje tekster i forskellige typer og farver, hvilket er en hjælp, hvis man er “on the fly” og klipper i fx iMovie. Gravie giver dig også mulighed for at indsætte clipart samt ændre baggrunden i din video.

 

Gravie app

Fire fantastiske apps og mange flere derude. Fat filmhatten, på med gummiskoene, forbi en app store og du er godt klædt på til at lave gode videoer til web “on the fly”.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.