Jobsøgende? – Lav en jobfilm på din smartphone * Smartphonography
smartphonography, smartphone, video, recording, lav mic, interview, documentation, video documentation
15393
post-template-default,single,single-post,postid-15393,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Jobsøgende? – Lav en jobfilm på din smartphone

Jobsøgende? – Lav en jobfilm på din smartphone

Sælg dig selv
”Lav en effektiv elevatortale”, ”skil dig ud på den gode måde”, ”giv andre lyst til at vide mere”. Der er et hav af gode råd om, hvordan man sælger sig selv kort, godt og troværdigt. Min erfaring er, at det er lettere at sælge alt mulig andet end sig selv. Hvis du har det på samme måde, så kan du måske have gavn af at lave en jobfilm.

Show – don`t tell
Som arbejdstager bliver det stadig mere nødvendigt at skille sig ud, være synlig og sælge sig selv. Men det er som om, der ikke findes tastaturer, der kan klare den opgave. Man sætter sig ved pc`en for at skrive den spændende udgave af sig selv. Ofte ender man med at gå direkte til overspringshandlingerne, fordi det er svært at skrive en balanceret, spændende, faglig troværdig udgave af sit fantastiske jeg. I journalistikken findes et begreb, der hedder show – don`t tell. Man fortæller historien gennem handling, sanser, tanker og følelser i stedet for at opsummere indholdet.  Det kan være en måde at fortælle om sig selv på. En anden kan være at vise, hvad man rent faktisk har beskæftiget sig med, og hvad andre synes om det i en jobfilm.

Jobfilm
Optag film på din smartphone af dine arbejdsopgaver eller få andre til at hjælpe dig. Overvej hvilke filmklip, der fortæller mest om dine kompetencer og erfaringer. Klip filmen sammen efter et simpelt princip: nærbilleder – halvtotal billeder, nærbilleder – heltotal billeder, så får du en rimelig god film. Find flere tips på nettet eller i min post Sådan bliver du en moderne Tintin.

Referencer
Du har sikkert en chef eller nogle kolleger, der sætter pris på dine kompetencer, og den måde du løser opgaver på. Lad dem kom til orde og fortælle, hvad du kan. Det er troværdigt og din kommende arbejdsgiver har noget at forholde sig til. Lav et kort interview, og klip det ind i din jobfilm.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.