Smartphone video fra virkeligheden * Smartphonography
smartphonography, smartphone, video, recording, lav mic, interview, documentation, video documentation
15390
post-template-default,single,single-post,postid-15390,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Smartphone video fra virkeligheden

Smartphone video fra virkeligheden

Projekt Praksischok har produceret videofilm på smartphone for at lette elevers overgang fra teori til praksis.

Et er teori, noget andet er praksis. Hvilke forventninger har en arbejdsgiver? Må man bruge sin private mobiltelefon på arbejdet? Mon ens arbejdsgiver kigger med på FaceBook? Når erhvervsskoleelever går fra skolebænken til en læreplads i en virksomhed, kan virkeligheden føles som lidt af et chok. Derfor har projekt Praksischok produceret tre små videoer på smartphone, der skal gøre det nemmere for eleverne at navigere på arbejdsmarkedet.

Produktions planer
Video var ikke et medie medlemmerne af projektgruppen var vant til at arbejde med, men de blev hurtigt begejstrede. Inspiration og ideer blev delt og diskuteret. Fra at tænke i vejledning og ord, skulle der nu tænkes i billedproduktion. Projektgruppen lavede tre enkle produktionsplaner, der indeholdt: Budskab, de tre-fem vigtigste spørgsmål at besvare for seeren, hvordan historien skulle fortælles, forslag til billeder samt interview spørgsmål.

Videoproduktion
Gruppen gik i gang med at finde arbejdsgivere, der ville medvirke. Den opgave gik over al forventning og aftalerne kom hurtigt i hus. Dog kiggede arbejdsgiverne lidt, når vi dukkede op med en mobiltelefon på en stang og en lille mikrofon. Smartphone videoerne blev optaget, redigeret og uploaded fra en iPhone 5s.

De tre smartphone videoer
Videoerne er redigeret i iMovie, og der er lagt musik på fra audionautic.com. De tre videoer skal nu testes på elever for at se, om de virker efter hensigten og letter elevers overgang fra teori til praksis.   

Se de tre film her

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.