Snup en snapseed - fotoredigering på telefonen * Smartphonography
smartphonography, smartphone, video, recording, lav mic, interview, documentation, video documentation
15679
post-template-default,single,single-post,postid-15679,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Snup en snapseed – fotoredigering på telefonen

Snup en snapseed – fotoredigering på telefonen

Redigering af foto på smartphone er legende let med app`en Snapseed.

Nogle billeder kan ikke tages om. Situationer opstår, du tager telefonen op af lommen og fanger øjeblikket. Måske lidt skævt, sløret eller mørkt med for stor en margen. Der var ikke så meget tid til at tænke på kompositionen. Heldigvis kan du hente billedet ind på din computer og redigere det i dit gode billedredigeringsprogram. Men ved du, at der findes flere gode apps til at redigere dit foto direkte på telefonen? Snapseed er en af dem.

Mikkel fik sin Julie, og da de kom gående ned ad kirkegulvet sammen, stod vi alle med vores smartphones, så vi kunne forevige det smukke par. Mikkel er min gode venindes søn, og jeg har kendt ham hele hans liv. Da de nåede vores kirkebænk, havde jeg netop fået smartphonen op af den lille festtaske, hvis lukketøj drillede næsten ligeså meget som et par glædestårer i øjenkrogene. Mit billede kom til at se sådan ud.

f__r red J og M
Oprindeligt foto af Julie og Mikkel.

På vej fra Assens kirke til festen på Gammel Avernæs Hotel, en køretur på 20-30 minutter, sad jeg og redigerede billedet i Snapseed. Jeg beskar det, lagde filter henover og justerede lidt. Faktisk husker jeg ikke så nøje, hvilke funktioner, jeg brugte, men billedet kom til at se sådan ud, før vi nåede festen. Glad var min veninde.

Efter red J og M
Redigeret foto af  Julie og Mikkel.

Redigering i Snapseed er delt i to ”sider”, på den ene kan man foretage forskellige justeringer i billedet, på den anden kan man lægge filtre over billedet. Det er brugervenligt, man kan rette skæve billeder op, gøre dem skarpere og mere intense. Mulighederne er mange. Undervejs ved man hele tiden, præcis hvor mange lag, der er lagt på det oprindelige billede, og hvilke ændringer man har foretaget undervejs. Man skal dog være opmærksom på at billedet fylder mere, når det lægger sig i kamerarullen ved siden af det oprindelige foto.

v__rkt__jer        Filter 2

De to “sider” med værktøjer og filtre til redigering.

I min sommerferie tog jeg et billede i kirken San Guiseppe i La Pigna, San Remo. Jeg synes ikke, det svarede til den oplevelse, jeg havde, da jeg stod i kirkens halvmørke og studerede detaljerne. Derfor fik det en tur igennem Snapseed. Billedredigering er en smagssag, og jeg vil ikke gå ind i den del, men blot vise nogle af redigeringsfunktionerne i Snapseed.

F__R Madonna       EFTER MADONNA
Redigering af foto fra San Giuseppe, La Pigna, San Remo.

Når man justerer eller lægger filtre på sit billede, registreres alle lag nederst i højre hjørne. På den måde kan man hele tiden se sin proces og sit oprindelige billede. Man kan gå tilbage til en tidligere udgave, hvis man synes, den var bedre, og man kan sammenligne sit resultat med det oprindelige billede.

IMG_1027    IMG_1032

Lagene, der viser de ændringer, du har foretaget.

Jeg startede med at lægge et dramafilter på, derefter lavede jeg justeringer af farver, atmosfære og lys. I Snapseed kan man ændre små områder i billedet, så jeg lagde lidt lys på madonnaens hoved og bryst. Endelig lagde jeg endnu et filter, HDR effekt, på.

markering        Close

Redigering af et mindre område.

Kontrast, mætning, skygger, varme, lyse områder, vignet, eksponering er blot nogle af værktøjerne i Snapseed. Med filtrene kan du blandt andet gøre dine foto sort/hvide, give dem et retrolook eller et vintageskær. Fotoredigering “on the fly” er blevet let, find en god redigeringsapp til din telefon eller snup en Snapseed.

 

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.